Administrator Finance

Vekoma Rides (www.vekoma.com) is een van de meest toonaangevende en innoverende achtbaanfabrikanten ter wereld. Onze focus ligt op ontwikkeling, productie en installatie van achtbanen en speciale attracties voor thema- en attractieparken. Naast een portfolio variërend van thrill- tot family rides is Vekoma continu bezig met ontwikkeling van op maat gemaakte projecten in opdracht van en in nauwe samenwerking met een breed scala aan internationale klanten. Vekoma is gevestigd in Vlodrop en is met 300 werknemers een belangrijke werkgever in de regio.

Op korte termijn zijn wij op zoek naar een:

 Administrator Finance

 

Verantwoordelijkheid:

 • Crediteurenbeheer en bewaken betalingstermijnen;

 • Voorbereiden en ondersteunen voor maandelijkse rapportages.

 

Functie-inhoud

 • Tijdig en correct verwerken (codering) van de inkoopfacturen in de boekhouding waarbij gebruik wordt gemaakt van het ERP pakket ISAH, het financiële pakket AccountView en het factuurverwerkingssysteem Easy Systems;

 • Afstemmen goederenfacturen met inkooporders;

 • Verwerken van declaraties en creditcard uitgaven;

 • Voorbereiden betalingen;

 • Tussentijds opschonen van tussenrekeningen / aanbetalingsrekeningen leveranciers/ overzicht van de lopende orders bijhouden;

 • Verrichten van voorkomende ondersteunende en administratieve werkzaamheden.

Read more...

HR Consultant

Vekoma Rides (www.vekoma.com) is een van de meest toonaangevende en innoverende achtbaanfabrikanten ter wereld. Onze focus ligt op ontwikkeling, productie en installatie van achtbanen en speciale attracties voor thema- en attractieparken. Naast een portfolio variërend van thrill- tot familyrides is Vekoma continu bezig met ontwikkeling van op maat gemaakte projecten in opdracht van en in nauwe samenwerking met een breed scala aan internationale klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Vlodrop en is met 350 werknemers een belangrijke werkgever in de regio.

Op korte termijn zijn wij op zoek naar een: 

HR consultant (0,8 fte)

De afdeling HR bestaat op dit moment uit een HR consultant en een administrator HR.

 

De belangrijkste taken zijn:

 • Het signaleren van in- en externe ontwikkelingen binnen het vakgebied HRM alsmede knelpunten in de uitvoering en toepassing van het geldende HRM-beleid en van het bijbehorend instrumentarium en het doen van (verbeter)voorstellen aan de Director of Change.

 • Het leveren van een bijdrage aan de implementatie van het HRM-beleid en het uitwerken van HR-instrumentarium, zoals uitvoeringsregelingen, richtlijnen, procedures en/of protocollen.

 • het bieden van consultancy aan het management omtrent arbeidsrechtelijke vraagstukken, de toepassing van CAO-voorschriften of rechtspositionele regelingen begeleiding van arbeidsconflicten en/of ontslagprocedures;

 • het voeren van het casemanagement inzake ziekteverzuimbegeleiding en re-integratie

 • werving en selectie;

 • het periodiek onderhoud en beheer van het functieboek en waar nodig uitwerken van nieuwe functieprofielen en/of bewerken van bestaande profielen;

 • het opstellen en bewaken van de uitvoering van het opleidings- en scholingsprogramma;

We zoeken iemand die:

Achtbaanbouwers

Ben jij klaar voor de looping van je leven?

 

Vekoma Rides (www.vekoma.com) is een van de meest toonaangevende en innoverende achtbaanfabrikanten ter wereld. Onze focus ligt op ontwikkeling, productie en installatie van achtbanen en speciale attracties voor thema- en attractieparken. Naast een portfolio variërend van thrill- tot familyrides is Vekoma continu bezig met ontwikkeling van op maat gemaakte projecten in opdracht van en in nauwe samenwerking met een breed scala aan internationale klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Vlodrop en is met meer dan 300 werknemers een belangrijke werkgever in de regio.

 

Vanwege de verdere groei zoeken wij

 

Achtbanenbouwers!

Een beroep dat je niet leert op school maar in huis bij Vekoma.

De achtbanen en pretparkattracties van Vekoma worden verkocht en geïnstalleerd over de hele wereld. De achtbanenbouwer, ook wel track supervisor genoemd, verzorgt de begeleiding en het controleren van de productiewerkzaamheden van de achtbanen wereldwijd. Ook gaan zij soms op pad om correcties uit te voeren aan een achtbaan. De werklocaties bevinden zich wereldwijd. Je bent niet constant van huis en maar werkt soms ook op onze locatie in Vlodrop.


Achtbanenbouwer wordt je niet zomaar. Daarvoor moet je een opleidingstraject doorlopen in de Achtbaanschool. Het traject duurt 2 jaar en wordt gevolgd op onze locatie in Vlodrop. Tijdens de opleiding komen verschillende zaken aan bod. Je wordt op specifiek technisch vlak opgeleid, maar ook wordt er aandacht besteed aan soft-skills en beheersing van de Engelse taal.

 

Aan welke functie-eisen moet je voor het opleidingstraject voldoen?

 • Je hebt een MBO werk- en denkniveau, aangevuld met kennis van constructie en apparatenbouw.

 • Je kunt zelfstandig werken, maar ook in teamverband

 • Je steekt graag de handen uit de mouwen

 • Communicatief ben je vaardig in woord en geschrift

 • Je bent bereid om regelmatig naar het buitenland te reizen

 

Hebben wij nog steeds jouw aandacht?

Wij bieden een innovatieve en internationale omgeving die passie voor techniek uitademt. Onze medewerkers zijn met recht trots op wat zij ontwikkelen en bouwen.

Het salaris wordt vastgesteld in overeenstemming met je ervaring.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Paul Muijsers, tel nr: +31 475 409 289

Interesse? Mail dan je motivatiebrief en cv naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Constructiebankwerker/Fitter

Vekoma Rides (www.vekoma.com) is een van de meest toonaangevende en innoverende achtbaanfabrikanten ter wereld. Vekoma vervaardigt producten (onderdelen van producten) van staal en andere materialen voor achtbanen. Om dit te kunnen realiseren wordt gebruik gemaakt van de in onze werkplaats aanwezige machines zoals een CNC buigmachine, conventionele buigmachines en draai- en freesbanken. Het kantoor is gevestigd in Vlodrop en is met meer dan 300 werknemers een belangrijke werkgever in de regio.

Op korte termijn zijn wij op zoek naar een: 

Constructiebankwerker/Fitter

Vekoma is op zoek naar een allround machinebankwerker/fitter die overweg kan met moderne CNC gestuurde machines als ook met de conventionele draai- en freesmachines. Naast de machinale bewerkingen zal ook hoogwaardig fitwerk ten behoeve van de achtbaantreinen tot de taken behoren. Voor het bedienen van de CNC machine kan indien gewenst een interne opleiding gevolgd worden. De allround constructiebankwerker/fitter is in staat om aan de hand van tekeningen en instructies uit onderdelen samenstellingen te assembleren en eventueel te corrigeren.

Eigenschappen voor deze functie:

 • Technisch inzicht, bij voorkeur op het gebied van Metaal/Werktuigbouw
 • Kwaliteitsgerichtheid
 • Organiseren van eigen werk
 • Samenwerken
 • Voortgangsbewaking
 • Besluitvaardigheid
 • Initiatief
 • Stressbestendigheid

We bieden een salaris in overeenstemming met je ervaring.

 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Paul Muijsers, unitmanager Track Production.

Interesse? Mail dan je motivatiebrief en cv naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Testing & Commissioning Engineer

 

Ben jij klaar voor de looping van je leven?

Vekoma Rides (www.vekoma.com) is een van de meest toonaangevende en innoverende achtbaanfabrikanten ter wereld. Onze focus ligt op ontwikkeling, productie en installatie van achtbanen en speciale attracties voor thema- en attractieparken. Naast een portfolio variërend van thrill- tot familyrides is Vekoma continu bezig met ontwikkeling van op maat gemaakte projecten in opdracht van en in nauwe samenwerking met een breed scala aan internationale klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Vlodrop en is met 300 medewerkers een belangrijke werkgever in de regio.

Wij zijn voor de divisie Parts en Services op zoek naar een:

 Testing & Commissioning (T&C) Engineer

Als T&C- engineer test je de systemen op functionaliteit en adequate werking en begeleid je de inbedrijfstelling van de opgebouwde attracties op locatie.

Hoofdtaken:

 • Je coördineert en begeleidt de inbedrijfstelling en overdracht van de opgebouwde attracties en besturingssystemen. Je waarborgt daarbij een veilige werkomgeving en realiseert de randvoorwaarden daarvoor in afstemming met de klant. Je verdiept je voorafgaand in het concept, de beoogde beleving en effecten van de in gebruik te stellen attractie en systemen.
 • Je controleert en test de besturingssystemen op functionaliteiten, adequate werking en veiligheidsaspecten, mede aan de hand van de SAT (Site Acceptance Test) en de beschikbare technische gegevens, analyseert de testresultaten en bespreekt deze zo nodig met de klant.
 • Je draagt bij aan het opstellen van kwaliteitsdocumenten, waaronder de SAT (Site Acceptance test).
 • Je signaleert besturingstechnische storingen, spoort de oorzaak op en voorziet in de oplossing daarvan.
 • Je rapporteert nauwgezet over de testresultaten en doet zo nodig voorstellen voor aanpassing/verbetering van de testprocedures
 • Je bent vraagbaak -ook na oplevering van de attracties - voor de operators on site over de bediening en de adequate werking van de systemen; je bent daarbij alert op signalen van stagnaties en onderneemt zo nodig actie.
 • Je verzorgt trainingen voor en instrueert aan de hand van de gebruiksinstructies/manuals de operators van de attracties en de technici van de onderhoudsdienst van de klanten en optimaliseert de kennis omtrent de bedienings- en technische aspecten van de attracties en besturingssystemen.
 • Je verzorgt tevens instructies omtrent wijzigingen in de bediening in geval van significante veranderingen aan bestaande attracties; je bent daarbij alert op het bedieningsgemak

 

Read more...